Taki sąsiad to skarb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kabi_007
    Rider
    • 2011
    • 412
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Możecie też polać kroplami po lakierze, wtedy koty pazurami zrobią ładną polerkę. Choć w obecne upały może odbarwić lakier i jak pójdzie gdzieś dalej (policja, straż miejska) to może być niewesoło.
    Jest też sposób mega drastyczny:
    Kupuje się karmę dla gołębi (taka mieszanka ziaren) i miód sztuczny płynny. Rozrabia się miód z ziarnami (dużo ziarna a miodu tylko na klej) i taką papką maziamy po dachu i masce. Gołębie wyczują pożywienie, ale miód będzie utrudniał im swobodne zjadanie ziaren. Ptaki przy tym namęczą się i od razu strzelą masę kup na samochód. Widziałem takie auto, które przez weekend służyło za stołówkę - widok masakryczny.
    O1-->O3--> ?

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

kabi_007, współczuje Twoim sąsiadom jak Tobie popadną :diabelski_usmiech

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• majkel123
        Rider
        • 2010
        • 570

Zawsze można dowaliić trochę kaszy na dach z orzechami i wtedy kruki tez zrobią swoje.
        Skrajnego qrestwa nieznosze. :diabelski_usmiech
        Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

iFi, a może ta baba jest poprostu psychicznie chora i wcale nie pisze tego w cudzysłowiu.....tacy ludzie niestety też chodzą po ziemi, ale żeby ich zacząć leczyć czy zamknąć to nie prosta sprawa wcale...takie zemsty w tym wypadku nic nie dadzą, tylko lekarz psychiatra

Komentarz

• bartman
            Ambiente
            • 2009
            • 104

Za zemstę może być zemsta...

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

bartman, może być wszystko...ale jaki tego sens, jeśli ona naprawdę jest jakaś niepoczytalna...? i tak nie skuma...

Komentarz

• bartman
                Ambiente
                • 2009
                • 104

sew1981 ależ ja się z Tobą zgadzam. Mój post jest raczej ostrzeżeniem, bo jak jednak skuma, to się pewnie zemści.

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

bartman, aha....ok
                  profilaktycznie można znaleźć ich autka (tych złośliwych babek) i "karne ku..." nalepić na szybki i spokój :P

Komentarz

• majkel123
                    Rider
                    • 2010
                    • 570

U nas jest taki człowiek nie do końca normalny, ale jak go zabiorą jak odstawi jakiś konkretny numer to podleczą go nieco i wraca z powrotem ze zdwojoną siłą.

Taki kraj.
                    Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

Ech, jak ja się cieszę, że mam własne miejsce parkingowe dosłownie przed oknem... i że (co często zdarza mi się w gorące noce) ochroniarz dzwoni do mnie i informuje, że zostwiłem w aucie otwarte szyby...
                      Serdeczne wyrazy współczucia dla mieszkańców popeerelowskich blokowisk pozbawionych bezpiecznych parkingów...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• elemenateur
                        Elegance
                        • 2007
                        • 803

swego czasu mieszkałem na dzielnicy gdzie ktoś regularnie autkom rysował lakier. Mi w t4 porysował całą maskę od początku do końca głęboka rysa... wkurzyłem się jak stopiędziesiąt ale machnąłem ręką bo co zrobić. Jakie było moje zdziwienie jak wracając do domu zobaczyłem kolejne z 15 aut porysowanych w podobny sposób. Dowiedziałem się póżniej że takie akcje trwały kilka dobrych miesięcy, w końcu ktoś przyczaił się na tą osobę z pałką. Póżnym wieczorem dorwał dziadka wracającego do domu i rysującego autka. Miał nierówno pod kopułą, niestety zanim policja przyjechała był bardzo mocno poturbowany.
                        Autka były od tamtej pory bezpieczne.
                        Morał, może jednak lepiej że to tylko jajko.

Komentarz

• R(+)ammsPaul
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 111

u mnie zaś stało sobie pewne czerwone autko na parkingu w miejscu którego nie lubię ... a że go tam nie było i wszystkie miejsca zajęte to sobie zaparkowałem :szeroki_usmiech
                          niby wszystko okej ide rano do śmietnika i mówię ja p .. ole komuś tablice urwali masakra . podchodzę do auta i :shock: zapierdalam pod śmietnik podnoszę i git . wsiadam do auta jakaś kartka , nie no wścieknę sie chyba czytam a tu drukowanymi literkami W Y P I E R D A L A J ... masakra jakaś a że tamto autko stało w jednym miejscy non stop to się odegrałem korzystając z tego że była zima oblałem cwaniakowi całe auto wodą dodam że dziwnie na mnie patrzył skrobiąc autko gdy ja wesoło wyrzucałem śmieci :wink:

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tylko patrzeć jak wprowadzą podatek od samochodów. Obecnie pod blokowiskami nie ma szans na wolny parking. Ludzie w domach mają po 2,3 samochody a nimi nie kursują bo paliwo drogie. W dodatku to odpicowane złomy które wiecznie się psują.Po co je trzymają nie mam pojęcia.

Komentarz

• iFi
                              Elegance
                              • 2012
                              • 906

sew1981,

Z tego co widać to nieźle dają w palnik w tym domu... szkoda słów... Ciągłe imprezki na trawniczku itp... ech...

Zamieszczone przez elemenateur
                              Morał, może jednak lepiej że to tylko jajko.
                              No tak... szkoda tylko, że lakiernika i tak muszę odwiedzić do mam kółko obdrapane z bezbarwnego. Na dodatek samochód tak trafiony, że jajko uderzyło idealnie w przerwę między drzwiami i resztą karoserii... Efekt - mały ubytek do podkładu na rancie drzwi.

Swoją drogą wytrzymałe te dzisiejsze lakiery :|

Podsumowując. Ja macham na to ręką. Nic nie zrobię (no chyba, że przyłapie się na gorącym uczynku. Wezmę sobie fakturę za naprawę z nazwą usługi - naprawa uszkodzenia lakieru po uderzeniu jajkiem :P). Jak się złapie jędze to dołożę swojego i wytoczę jej sprawę dla zabawy. Choćbym miał przegrać...

Dzięki wszystkim za komentarze, współczucie i zrozumienie. Ulżyło mi trochę

Komentarz

• damian1975
                                RS
                                • 2012
                                • 4107
                                • Superb III (3V3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jeszcze jeden sposób na ukaranie złośliwego sąsiada :!: .Nabywamy drogą kupna najzwyklejszą prezerwatywę,naciągamy ładnie na tłumik końcowy,żeby się nie zsunęła dla pewności opaska zaciskowa i oczekujemy dnia kolejnego kiedy "ukochany" sąsiad bedzię wyjeżdzac ,niech tylko odpali auto,nie potrwa dluższą chwilę i jak nie pier...lnie,efekt gwarantowany :!: .Zobaczyć posranego sąsiada,bezcenne :P

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• TomekRs
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 1670

No jak zlapiesz za reke, a najlepiej nagrasz to normalnie sprawe w sadzie zaloz i koniec. Wszystkie defekty jakie masz na zewnatrz auta pod to podciagnij i tyle. A jak Ci sie nie chce tak bawic to pomysly masz wyzej napisane

Komentarz

• tomekjmopl
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1187
                                    • Opel
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Są różne formy sqrwysyństwa sąsiedzkiego ...

U mnie na osiedlu jakieś łebki (jestem prawie pewien, że mieszkają u nas, bo niektóre auta potrafią obrobić po jednej nocy stania - takie na gościnnych występach np.) zrobiły sobie interes "wakacyjny" z kradzionych kołpaków i dekielków z alufelg - preferują głównie grupę VW. Żadnemu autu z markowymi kołpakami nie przepuszczą, Potem pewnie handel na alledrogo ostro dochodzi. Mnie ten problem sticte nie dotyczy, bo mam garaż, ale na miejscu ludzi poszkodowanych zrobiłbym coś z tym, bo jest to istna plaga. Co drugie auto na osiedlu stoi bez kołpaków lub już na marketowych kupionych na prędce ... (co ciekawe dekielki z alufelg azjatów typu suzuki czy kia ich nie interesują )

Komentarz

• TomekRs
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 1670

Filozofia zalozyc niemiecka tablice rejestracyjna, nowe kolpaki i przeczekac nocke ?

Komentarz

• tomekjmopl
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1187
                                        • Opel
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

octaviars1, no gdyby mi zajebali tak bym pewnie zrobił

Komentarz

• ziutsane
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 2376

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                          Są różne formy sqrwysyństwa sąsiedzkiego ...

U mnie na osiedlu jakieś łebki (jestem prawie pewien, że mieszkają u nas, bo niektóre auta potrafią obrobić po jednej nocy stania - takie na gościnnych występach np.) zrobiły sobie interes "wakacyjny" z kradzionych kołpaków i dekielków z alufelg - preferują głównie grupę VW. Żadnemu autu z markowymi kołpakami nie przepuszczą, Potem pewnie handel na alledrogo ostro dochodzi. Mnie ten problem sticte nie dotyczy, bo mam garaż, ale na miejscu ludzi poszkodowanych zrobiłbym coś z tym, bo jest to istna plaga. Co drugie auto na osiedlu stoi bez kołpaków lub już na marketowych kupionych na prędce ... (co ciekawe dekielki z alufelg azjatów typu suzuki czy kia ich nie interesują )
                                          U nas też tak było po porządnym wpierdolu i wezwaniu suk problem się skończył. W piwnicy jednego z gości znaleźli pełno kołpaków...
                                          Radio: C90r+XDP210EQ
                                          Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                          Wzm:XES M1+FP 1.800
                                          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• kabi_007
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 412
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                            kabi_007, współczuje Twoim sąsiadom jak Tobie popadną :diabelski_usmiech
                                            Luzik, nie taki diabeł straszny... :diabelski_usmiech
                                            Takie sposoby pamiętam z czasów studenckich, na szczęście znam je tylko z opowieści.
                                            Osobiście mieszkam w domku, działka 29a. otoczona drzewami, także mam duży komfort w porównaniu z PRLowskimi blokowiskami.
                                            O1-->O3--> ?

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6871
                                              • Ford

Zamieszczone przez kabi_007
                                              także mam duży komfort w porównaniu z PRLowskimi blokowiskami.
                                              Właśnie ja nie mieszkam w takim blokowisku, bo to osiedle 7 bloków i do tego koniec Malborka i ma ok 6 lat. Mieszkają sami młodzi ludzie i zamiast żyć w zgodzie to chyba się nudzą.

филип
                                              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• kabi_007
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 412
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Człowiek niby istota społeczna, ale jak za dużo na kupie to widać zaczyna odp....ć. Zresztą w takich zbiorowiskach łatwiej trafić na zj.eba niż na osiedlu domków jednorodzinnych.
                                                O1-->O3--> ?

Komentarz

• bradley
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1465

iFi, a może ta baba jest poprostu psychicznie chora i wcale nie pisze tego w cudzysłowiu.....tacy ludzie niestety też chodzą po ziemi, ale żeby ich zacząć leczyć czy zamknąć to nie prosta sprawa wcale...takie zemsty w tym wypadku nic nie dadzą, tylko lekarz psychiatra
                                                  Ja tlumaczylem mojej sasiadce z gory z 8 razy kim jestem, dlaczego tu mieszkam, kogo to mieszkanie i ze tutaj moge parkowac bo jestem lokatorem... Wine zwalam na demencje, jakiegos Alzheimera czy cos...

Inny sasiad (inne mieszkanie) slyszal jak dziewczyny z mieszkania tupia(sic!) obcasami chodzac po dywanie. Ze szklanka przy scianie podsluchiwal i czekal na punkt 22.00 bo cisza nocna. On mieszkal przez x lat tutaj sam, i teraz jak mu sie posprowadzali to chce miec cicho.
                                                  Juz nie mowie o akcjach parkingowych sklepikarzy, ktorzy wmawiali mi ze nie nalezy sie miejsce parkingowe pomimo tego ze jestem wynajmujacym (o tym pisalem kiedys na forum). Zdjecia porobili, rzekomo wyslali na policje czy gdzies tam i.... wielkie NIC :lol:
                                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Jacomelli
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2008
                                                    • 501

Ze sklepikarzami to fajne akcje są jak blokują w mieście paletami i innym badziewiem miejsca parkingowe bo ktoś przyjdzie z dostawą. I weź zaparkuj na takim miejscu

U mnie nawet jeden sąsiad ma też taką metodą, ze jak wyjeżdża to miejsce zastawia paletą. I nikt mu go nie rusza.
                                                    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

Pracuję...